Over ons

Wij zijn Tango Azul

Stichting Tango Azul Zwolle is een collectief, een platform en vooral een sociaal netwerk van betrokken en gedreven vrijwilligers om de bestaande tangogemeenschap (en nieuwe aanwas) gelegenheid te bieden de Argentijnse tango te (leren) dansen. Ons streven is de belevingswereld van de Argentijnse tango uit te dragen en een ontmoetingsplek te bieden voor de tangoliefhebbers in Zwolle en de ruime regio. Uiteraard zijn belangstellenden van harte welkom om kennis te maken met de muziek, de dans en de wereld, die schuil gaat achter de Argentijnse tango. Wij organiseren daarvoor lessen en evenementen voor dansers van elk niveau en leeftijd en je bent welkom om met of zonder partner lessen en workshops bij ons te volgen.

Onze docenten

Yerpun Castro

Yerpun Castro begon in 2007 tangoles te geven. Hij was muzikant totdat de tango hem overnam en hij leerde zijn eigen lichaam als instrument te gebruiken. Zijn lange carrière in de muziek en de lessen van Alexander techniek speelden een cruciale rol in zijn liefde voor tangodans en zijn benadering van lesgeven.

Zijn pedagogische aanpak richt zich op het ontsluiten van het potentieel van het lichaam, het eenvoudig en consistent verbinden met de partner en de muziek. Hij werkt aan de kwaliteit van omhelzing, gang, houding, gevoeligheid, esthetiek en muzikaliteit.

Zo beschrijft hij zijn tango: Mijn tango gaat over vrijheid. Elke keer als ik een nieuwe leerling meeneem, is het mijn doel dat ze niet alleen de canons van de tango leren, maar ook hun eigen dans ontdekken. Ik help ze hun standaardgedrag dat tot misbruik van lichaam en geest leidt, te vervangen door nieuw gedrag.

Mijn tango gaat over schoonheid. De schoonheidsindustrie bombardeert ons met beelden van ‘mooie’ meisjes en ‘mooie’ jongens. Tango doet iets anders. Tango maakt je echt mooi. Het klinkt misschien overdreven, maar ik heb mensen gezien die helemaal niet mooi zijn, maar als ze dansen… is het adembenemend.”

Alina Jacobs

Het mooie van tango voor mij als danser en docent is dat de dans elke keer in het moment ontstaat en gebaseerd is op een zeer diepgaande basis van praktijk, cultuur en geschiedenis. Tango vraagt ​​van ons om diep in contact te komen met onszelf, met onze partner en met de muziek, en kan ons leren volledig in het hier en nu te zijn. Het is een dans die je je hele leven kan begeleiden en waarin je eindeloos kunt groeien en ontdekken.

Als danspedagoog gespecialiseerd in improvisatie (bachelor dans in het onderwijs) ben ik in staat om mensen met verschillende achtergronden helder, nauwkeurig en creatief te begeleiden. Door mijn achtergrond als GYROTONIC® & GYROKINESIS® trainer kan ik studenten leren een ondersteunende houding en vloeiende bewegingspatronen voor hun dans te ontwikkelen. Diverse ervaringen als professionele hedendaagse danser en choreograaf voegen de artistieke benadering toe aan mijn manier van lesgeven en optreden.

https://tangocircle.com/#tangolessen